Jordan “kan” bli en oljestat

I Jordan snakkes det enda, lite nytt egentlig her siden dette har det vært snakket om i månedsvis, men de ønsker i alle fall å ble mer uavhengig, som de har snakket om i mange år også. Merk at det nok ikke er QEC det her skrives om for oljeskifer, det er andre selskaper som startet tidligere enn QEC og har kommet lenger. Vi venter på resultat av konsesjonsforhandlingene som skulle starte på nyåret.

Men, som det skrives synes Energiministeren at det tar lang tid, og det har virkelig tatt lang tid. Det er rundt 10 år siden Enefit begynte i Jordan og foreløpig det eneste som det faktisk er startet arbeid på.

Videre til de 6 lovende områdene så er det ikke oljeskifer, men både konvensjonell og ukonvensjonell olje og gass, 1-2 av dem er interessante og av type som QEC har kompetanse på. En eller begge av disse anser jeg som aktuell for QEC hvis de ønsker noe slikt. Og de er ikke så langt unna Jafr området som QEC har for oljeskifer heller. En tanke her rundt beklagingen av tiden alt tar er at QEC kunne brukt det som forhandlingskort for konsesjonen, f.eks en plan om også utforske et av disse områdene. Alle disse områdene har jeg sett nøye på tidligere så det kan være interessant.

Zwati: Jordan “may” become an oil state

Jordan konsesjonsområder for vanlig olje og gass utvinning