Legault i Davos

Legault har hatt 20 møter i Davos, det mest interessante er et av tre hovedmøter med lederne for LNG prosjektet som planlegges, men i tillegg også med Belgia’s Minister-president Bourgeois. Her kan tenkes eksportavtale til Antwerpen. Dette kan tyde på at rørledningen og LNG prosjektet/eller flere er litt på gli. Hvis noe er på gli kan kanskje også mer komme på gli.

The Prime Minister also spoke with Jim W. Breyer and James F. Illich, who are leading the LNG Quebec project in Saguenay-Lac-Saint-Jean. This natural gas liquefaction project, intended primarily for export, foresees the construction of a pipeline and a plant with an annual capacity of 11 million tons and would require total investments of nearly 14 billion tons. dollars. This promising project will have to meet Quebec’s environmental requirements.

Videre var det også kortere møte med Suncor som er stor på raffinerier, olje osv. Her er kanskje mest interessant at Suncor også er medeier med Quebec i CO2-solutions, et firma for CO2 fangst. CO2-solutions har kommet langt på dette feltet og Norge er også med i bildet hos dem. Her er bla. fangst, injeksjon og lagring dypt i bakken områder som både utforskes og/eller det er kjørt prosjekter på. Nå har vel ikke Quebec Utica mer enn 1% CO2 utslippspotensiale men det hele er noe en må merke seg i forbindelse med reduksjon av totalutslipp i 2030 planen. Mye handler om å nå kravene de har satt. Statoil har også benyttet seg av tjenester fra CO2 solutions for å nå sine mål.

Prime Minister at 49th World Economic Forum – Quebec’s outstanding potential put to the fore by the Prime Minister to investors

DAVOS: FRANÇOIS LEGAULT PRAISES QUEBEC TO INVESTORS INCLUDING THOSE OF LNG QUEBEC